PASTEL DE CALABAZA Y ALMEJAS

PASTEL DE CALABAZA Y ALMEJAS

Hello everybody, it's Jim, welcome to our recipe site. Today, I'm gonna show you how to make a distinctive dish, PASTEL DE CALABAZA Y ALMEJAS. One of my favorites food recipes. This time, I will make it a bit unique. This will be really delicious.

PASTEL DE CALABAZA Y ALMEJAS is one of the most well liked of recent trending foods on earth. It's simple, it is fast, it tastes delicious. It's enjoyed by millions daily. They are nice and they look wonderful. PASTEL DE CALABAZA Y ALMEJAS is something which I've loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from PASTEL DE CALABAZA Y ALMEJAS, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare PASTEL DE CALABAZA Y ALMEJAS delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make PASTEL DE CALABAZA Y ALMEJAS is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook PASTEL DE CALABAZA Y ALMEJAS estimated approx 50 minutos.

To get started with this recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can cook PASTEL DE CALABAZA Y ALMEJAS using 14 ingredients and 5 steps. Here is how you cook it.

Es una receta que hace tiempo le vi hacer a Karlos Arguiñano y la tenía en pendientes...

Ingredients and spices that need to be Get to make PASTEL DE CALABAZA Y ALMEJAS:

  1. 1 lámina hojaldre (en la receta original es masa quebrada)
  2. 800 gr. calabaza ya pelada y cortada a cuadraditos
  3. 300 gr. almejas
  4. 1 cebolla
  5. 2 dientes ajo
  6. 1 pizca jengibre en polvo (podéis rallar un poco del fresco)
  7. 3 huevos
  8. 3 cucharadas harina
  9. 1/2 litro leche aproximadamente
  10. aceite de oliva virgen extra
  11. perejil picado
  12. 1/4 de vaso de vino blanco
  13. sal
  14. pimienta

Steps to make to make PASTEL DE CALABAZA Y ALMEJAS

  1. Poner la calabaza en una bandeja de horno, espolvorear el jengibre y cubrirlo con un hilo de aceite de oliva virgen extra.
  2. Meter a horno precalentado a 180º unos 20/30 minutos, comprobar que ya está blandita.
    Extender la masa de hojaldre sobre el molde que vayamos a utilizar, preferiblemente desmoldable. Cubrirla con el mismo papel en la que viene envuelta.
    Cubrir con garbanzos para evitar que suba mucho la masa y meter también en el horno el mismo tiempo aproximadamente que la calabaza, sólo tenemos que ir comprobando que empiece a tomar un color ligeramente tostado. Podéis realizar este paso metiendo las dos preparaciones a la vez o por separado, como os sea más cómodo.
  3. Mientras tanto hacemos la bechamel con las almejas.
    Introducir las almejas en abundante agua salada unos minutos, sacarlas del agua sin removerlas para que la arenilla quede en el fondo.
    Echar un par de cucharadas de aceite de oliva virgen extra en una sartén, echar los ajos picaditos y antes de que empiecen a tomar color añadir las almejas, el perejil y el vino, poner una tapa y dejar hasta que se abran. Escurrir guardando el líquido y separar la carne de las valvas.
    En una sartén empezar a pochar la cebolla muy picadita, cuando empiece a coger color agregarle la carne de las almejas y la harina, tostar ligeramente para que se le vaya el sabor a crudo y añadirle el caldo de las almejas junto con el ajo y perejil para que tenga más sabor. No dejar de remover mientras que vamos incorporando la leche, sal y un poco de pimienta hasta que consigamos una bechamel un poco espesa. Reservamos.
  4. Batimos la calabaza junto a los huevos y un poco de sal.
    Empezamos a montar nuestro pastel.
    Quitamos el papel y los garbanzos de la masa de hojaldre y vertemos la bechamel, esparciéndola bien.
  5. A continuación añadimos con cuidado la masa de calabaza y huevo y volvemos a meter en el horno a 180º unos 15 minutos.
    Sacamos, esperamos a que temple y servimos, aunque a mí me gusta mucho más completamente fría.

As your experience and also self-confidence expands, you will certainly find that you have more natural control over your diet regimen and also adjust your diet regimen to your individual tastes in time. Whether you intend to offer a dish that utilizes fewer or even more ingredients or is a little bit essentially spicy, you can make basic adjustments to achieve this goal. In other words, begin making your dishes on time. When it comes to fundamental food preparation skills for novices you don't require to learn them yet only if you master some straightforward cooking strategies.

This isn't a total overview to fast as well as simple lunch dishes but its great something to chew on. Hopefully this will obtain your imaginative juices moving so you can prepare scrumptious dishes for your family without doing a lot of square meals on your trip.

So that is going to wrap it up for this special food How to Prepare Favorite PASTEL DE CALABAZA Y ALMEJAS. Thanks so much for your time. I'm sure you can make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

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